Zo maak je jouw woning stofvrij

Stof zit overal in je woning en soms lijkt het wel of je het nooit goed weg krijgt. Deze kleine stofdeeltjes komen onder andere van je kleding en je huid. En voor het weet ligt het overal. Wanneer je net de tafel hebt afgestoft, kun je er soms een half uur later al weer stof op zien liggen, een frustrerende situatie. Wat kun je doen om dit te verminderen en hoe maak je jouw woning zo veel mogelijk stofvrij? Lees snel verder voor handige tips!

1: Roosters

Hoe meer roosters je in je huis hebt, hoe minder stof je in huis zult hebben. Roosters zoals bijvoorbeeld een afzuigkap zorgen ervoor dat stof wordt tegengehouden. Daarom is het ook belangrijk om deze roosters goed schoon te houden zodat ze hun werk optimaal kunnen doen.

2: Planten

Planten zijn ten eerste mooie decoratie, maar ze hebben ook een hele praktische functie. Kamerplanten als de Monstera en de Lepelplant staan bekend om hun luchtfilterende kwaliteiten. Hierdoor kan stof zich moeilijker verspreiden en houd je jouw woning langer stofvrij.

3: Matten

Het klinkt misschien niet als een goede oplossing, maar dat is het zeker wel. Door deurmatten te plaatsen, verminder je het aantal stofdeeltjes dat met je kinderen of jouwzelf mee naar binnen komt.

4: Wassen

Was regelmatig je beddengoed. Je beddengoed is een van de grootste bronnen van stof in huis. Als je je woning stofvrij wilt maken, moet je iedere week je beddengoed wassen, alles buiten uitschudden en buiten laten luchten in de zon. Dit heeft grote effecten op de stofvermindering in jouw huis.

5: Stofzuiger

De naam zegt het al: een stofzuiger zuigt de stof op. Dit gebeurt in de meeste gevallen ook wel, alleen wordt de stof er vaak ook weer uitgeblazen. Schaf een stofzuiger aan met een goede filter óf ga voor een centraal stofzuigsysteem. Deze stofzuigers vind je online en kun je daar ook onderling vergelijken zodat je de beste keuze maakt.

6: Stoffen

Naast al deze handige tips is het natuurlijk wel verstandig om je huis nog regelmatig te stoffen. Als je dit gaat doen werk dan van boven naar beneden. Op deze manier houdt jij je huis zo lang mogelijk stofvrij.

About the author

Redactie

View all posts