Zelf je daklekkage opsporen

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van een woning. Het dak zorgt er namelijk voor dat je droog blijft tijdens een regenbui en dat ook de warmte in huis wordt vastgehouden. Om deze reden is het ook van belang dat je ervoor zorgt dat het dak in een goede staat blijft verkeren. Indien een lekkage aan het dak ontstaat dan moet je dit in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekt. Zelf je daklekkage opsporen is dan ook een vaardigheid die goed van pas komt. Met behulp van een dakdekkersbedrijf delen we enkele tips die ook jou in staat stellen om zelf je daklekkage op te sporen.

Signalen van een lekkage binnenshuis

De makkelijkste manier om een daklekkage vast te stellen is controleren op signalen binnenshuis. Op het moment dat water door de dakbedekking heen lekt, dan zal dit onder het dak zichtbaar zijn. Op de zolder van de woning kan je daarom controleren op vochtplekken. Kijk of je ergens een vochtige plek op de muur of onder het dak ziet zitten. Dit is een duidelijke indicatie van een daklekkage. Mocht je twijfelen waar het water vandaan komt, dan kan je eventueel ook zelf de staat van het dak controleren.

Zelf de staat van het dak controleren

Hoewel het eigenlijk aan te raden is om het controleren op lekkages op het dak aan een dakdekker over te laten, kan je dit ook zelf doen als je de juiste voorzorgsmaatregelen treft. Op het platte dak van een garage klimmen zal geen probleem zijn, maar als je op het schuine dak van een woonhuis jezelf wilt begeven dan gaat dit wel gepaard met enkele gevaren. Zo moet je bij het zelf opsporen van daklekkages zeer voorzichtig zijn dat je niet naar beneden valt. Als je jezelf op het dak begeeft moet je dan ook een harnas dragen wat aan een sterk punt verankerd is.

About the author

Redactie

View all posts