Waarop moet u letten bij een seniorenverhuizing?

Stel uw ouders moeten verhuizen van hun huis naar een zorgappartement. Waar moet u opletten? Een normale verhuizing geeft al veel stress en heeft een strakke planning nodig voor een goed verloop. Maar hoe zit dat met bejaarden die dement zijn of andere gezondheidsklachten hebben?

Voorbereiding

Bij een seniorenverhuizing moet u er op letten in wat voor staat uw ouder of ouders zijn. Stel dat uw ouder of ouders dement zijn. Dan moet u erop letten dat ze er zich van bewust worden dat ze gaan verhuizen. Dit is een erg lang proces omdat demente mensen er vaak aan herinnert moeten worden. In het geval van dementie moet u letten op:

  • Herhaal dat hij of zij gaan verhuizen, praat er veel over met uw ouder(s);
  • Laat ze mee helpen met de verhuizing, zodat ze bewust worden van de verhuizing;
  • Laat ze wennen aan de nieuwe omgeving, ga er een paar keer lopen of neem ze alvast mee naar het verzorgingstehuis;
  • Leg alvast contact met de verzorgers, zodoende leren ze het personeel alvast kennen.

Bij andere zaken moet u goed letten op de begeleiding van de ouderen. Als ze slechtziend zijn of slechthorend, neem ze dan mee naar de nieuwe locatie en vertel waar ze wonen.

Hulp bij de seniorenverhuizing

Het is belangrijk dat het verhuisbedrijf dat u kiest, niet alleen de spullen verhuizen maar ook inruimen in het nieuwe huis. Zodat als uw ouders thuis komen, alles al klaar staat. Ontzorg dus uw ouders, ze hebben vaak niet de energie voor zo’n intensieve dag.

Als ze de dag niet weg kunnen door omstandigheden, zorg dan dat u de dag zelf goed gepland heeft en dat alles vlekkeloos verloopt. Wees voorzichtig met de spullen, er zit vaak na al die jaren emotionele waarde aan. Dat maakt het verhuizen voor sommige ouderen erg lastig en emotioneel. Ze hebben vaak voor langere tijd in dat huis gewoond.

Kosten van een seniorenverhuizing?

Het spreekt voor zich dat we het niet hebben over een gewone verhuizing, hierdoor is de prijs ook verschillend. Een speciale verhuizing, zoals een seniorenverhuizing, eist veel aandacht en kan erg ingrijpend zijn voor de persoon die verhuist. Er moeten ook veel dingen gebeuren waar ouderen hulp bij nodig hebben:

  • Schoonmaken huidige appartement
  • Inboedel inpakken en verhuizen
  • Nieuwe appartement inrichten

Ouderen of senioren hebben hierbij de hulp van hun kinderen nodig en een verhuisbedrijf die alle spullen tijdens de verhuizing voor rekening neemt. Zodoende kunnen de kinderen zich focussen op het schoonmaken van het appartement en het verzorgen van hun ouder(s).

Senioren gaan vaak van een grotere woning naar een kleinere zorgflat of een normale flat. Hierdoor kunnen ze een maximaal aantal spullen meenemen. U kunt het beste kiezen voor een verhuiswagen van 20m3 voor uw verhuizing. Bij komend komen er twee verhuizers bij van €55-€85 per uur per persoon. Voor een verhuizing van 20 m3 en twee verhuizers, zonder extra hulp, betaald u tussen de €400 tot €750. Voor extra hulp dan is de prijs doorgaans €750-€950. Heeft een grotere woning? Dan komen er drie verhuizers en een verhuiswagen van 50m3 want uitkomt in een prijsklasse van €1.050 tot €1.350 euro. U moet dus goed inschatten wat u nodig heeft voor een spoedige en zorgeloze verhuizing.  De prijzen zijn per verhuizing verschillend en dus kunt u ook een duidelijke opname voor een prijsindicatie.
Wilt u een duidelijke, vrijblijvende offerte?
Kijk alvast even op onze site of neem contact op!

About the author

Redactie

View all posts