Verhuizen naar je nieuwe woning

Wanneer je een nieuwe woning gaat betrekken, is de verhuizing altijd een punt van aandacht. Voor veel mensen een stressvol moment. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn! Alles staat of valt met een gedegen voorbereiding en aandacht voor details. Wanneer je je verhuizing goed plant dan hoeft hij niet stressvol te zijn en zit je binnen no time in je nieuwe huis!

Een goed begin is het halve werk. Dit betekent dat je je verhuizing goed moet plannen. Bereken hoeveel kubieke meter je moet verhuizen. Stem hier je materialen en verhuishulp op af. Ga in gesprek met een professionele partij om je te laten adviseren over het vervoer, de verhuizers en de verhuismaterialen die je nodig hebt. Het zou natuurlijk zonde zijn als je dozen te kort komt of dat je vrachtwagen te klein blijkt te zijn voor al je spullen. Door dit soort fouten wordt je verhuizing wel een vervelende ervaring. Wanneer je je niet goed laat voorlichting dan kun je achteraf voor nare verassingen komen te staan. Bijvoorbeeld door een naheffing van het verhuisbedrijf omdat ze toch meer uren nodig hadden dan vooraf ingeschat.

Zorg er op de dag zelf voor dat je alles hebt ingepakt in verhuisdozen en je weet naar welke kamer elke doos toe moet. Dat scheelt een hoop dubbel gesjouw van dozen. Haal kasten en dergelijke vast uit elkaar zodat deze makkelijk vervoerd kunnen worden. Meet hierbij van tevoren op of grote objecten door bijvoorbeeld je trapgat of je raam kunnen. Wanneer dit niet het geval is moet je ze natuurlijk demonteren. Wanneer je dit vergeet dan betekent dit veel vertraging op de dag van de verhuizing. Zorg ervoor dat eventuele kleine kinderen worden opgevangen zodat je je volledig kunt richten op de verhuizing. Ook het reserveren van een parkeerplek voor zowel je oude als je nieuwe huis kan een hoop gesjouw schelen.

Met behulp van bovenstaande tips moet het lukken om je verhuizing soepel te laten verlopen. Alvast veel succes en veel plezier in je nieuwe huis.

Bron: Verhuisbedrijf Joh Post

About the author

Redactie

View all posts