Rolluiken voor de zomer van 2018

Het is weer bijna zomer! De zon komt er weer aan en wellicht heeft u er bij de zon die nu al af en toe schijnt last van? De zon die naar binnen schijnt, het huis erg op warmt of als u lekker even boek op de bank zit te lezen uw zich verblind. Dit zijn allemaal redenen om rolluiken aan te schaffen. In dit artikel ga ik u wat meer vertellen over waarom rolluiken een goede toevoeging is aan uw woning in 2018

Waarom rolluiken?

Rolluiken hebben verschillende voordelen, naast dat het natuurlijk het de zon buiten uw woning houdt heeft het ook een isolerende functie. Omdat er tussen het rolluik en uw woning een stilstaande lucht komt, zorgt dit ervoor dat de warmte binnen uw woning blijft en scheelt het dus stookkosten. Naast dat het de zon buiten uw woning houdt, zorgt het er ook voor dat er geen mensen echt naar binnen kunnen kijken op het moment dat u lekker op de bank zit of lekker aan het eten bent. Het zorgt dus voor wat meer privacy in uw woning. Naast de privacy geeft het ook een extra zekerheid dat er niet zomaar bij uw woning wordt ingebroken. Het is namelijk een stuk lastiger om uw woning binnen te komen op het moment dat er rolluiken zijn geïnstalleerd. Dit zijn zomaar wat voordelen waarom ook u profijt kan hebben van rolluiken.

Rolluiken voor de zomer

Ik heb persoonlijk gekozen voor een rolluik van Heroal, dit is een betrouwbaar en kwalitatief hoge leverancier van rolluiken. Het gaat hier om de Mini-E. Dit is het beste wat Heroal heeft te bieden. Door bijvoorbeeld lichte lamellen kan de wind ook geen spel spelen ermee, het heeft dik aluminimum en gaat daarom ook zeker wel 10 jaar mee, dit bij intensief gebruik. De prijzen van dit soort rolluik begint ongeveer bij de €130 euro voor een handbediende en elektrische rolluik variant is al vanaf ongeveer €170 euro te koop, de tweede en tevens de laatste die ik ga behandelen is de Heroal HK842. Dit is qua kwaliteit net iets minder dan de Mini-E maar alsnog van een hoge kwaliteit. Het verschil zit hem vooral in de isolatiewaarde en de stabiliteit van de Mini-E die wat hoger ligt dan die van de HL842. Dit rolluik is verkrijgbaar van ongeveer €120 euro handbediend en €150 euro met een motortje er ingebouwd.

Prijzen rolluik

De prijs van een rolluik zijn gebaseerd op een paar factoren. Als eerste natuurlijk voor welk model u kiest, daarna gaat het om het materiaal dat gebruikt wordt voor de kast en de lamellen, de grootte van het rolluik, of u zelf het gaan instaleren of het door een specialist laat doen, hoe de bediening regelt is (elektrisch of handbediend) en natuurlijk hoeveel rolluiken u in totaal installeert bij uw woning.

About the author

Redactie

View all posts