Professionele woningfotografie voor een optimale presentatie tijdens de verkoop

Wanneer je vandaag de dag je woning wilt verkopen, weet je dat je meerdere mogelijkheden hebt om jouw woning te laten zien aan de markt. De meest voorkomende manier is verkoop via een makelaar. Hiernaast wil je natuurlijk, samen met je makelaar, je woning zo goed mogelijk aan de markt laten zien. Hoe pak je dat aan?

 

Laat jouw prachtwoning aan de markt zién

Wanneer je je woning te koop hebt staan bij een makelaar, zijn vertoningen op de website en partners als Funda natuurlik een pré. Het is daarnaast een goed idee om zelf je woning ook zo veel mogelijk te laten zien aan potentiële kopers. Je kunt je woning bijvoorbeeld delen op Social Media en eventueel andere websites. Hier vertel je de bezoekers krachtig waarom jouw huis zo’n heerlijke plek is én vul je dit natuurlijk aan met aantrekkelijke foto’s. Dit is vaak een lastig onderdeel. Hoe maak je de beste foto’s? Doet de makelaar dit voor je of doe je het zelf? Of ben je van mening dat de makelaar jouw woning niet van zijn beste kant laat zien? Professionele woningfotografie is vaak de kers op de taart bij de verkoop.

Enkele redenen om te kiezen voor professionele woningfotografie

  • Wanneer je je huis wilt verkopen, dan doe je dit beter met foto’s. Zonder foto’s zullen mensen minder snel geïnteresseerd zijn om jouw woning te bekijken. Heb je foto’s, dan zijn meer mensen geneigd om je advertentie te bekijken of zelfs een bezichtiging aan te vragen. Zo maak je dus meer kans op geïnteresseerden en heb je ook meer kans dat je huis uiteindelijk verkocht zal worden.
  • Een professioneel bedrijf of makelaar in vastgoedfotografie heeft vele malen meer ervaring met wat interessant is om te laten zien. Ook beschikken zij over een goede camera. Zij weten uitstekend hoe je het best een woning kan fotograferen, zodat het aantrekkelijk in beeld wordt gebracht.
  • Wanneer je woning meer geïnteresseerden aantrekt, is de kans groot dat er meer bezichtigingen zullen plaatsvinden. Wanneer jouw woning een goede verkoopstyling heeft én in de smaak valt, is de kans groot dat je meerdere biedingen ontvangt. Laat ze maar tegen elkaar opbieden!

Fotografie van woningen is een vak.
Het professioneel fotograferen van woningen is een vak apart. Je moet er oog voor hebben, ervaring hebben en er goed in zijn. Uitbesteding is dus zeker aan te raden. Wil je ook graag je woning verkopen en wil je dit op een professionele manier aanpakken? Dan kan een professionele woningfotograaf je zeker verder helpen.

About the author

Redactie

View all posts