Plissé hordeur: wat zijn de mogelijkheden?

Weet jij wat een plissé hordeur precies is, en waarom je die zou willen aanschaffen? We gaan je er alles over vertellen in dit artikel, lees dus snel verder.

Wat is een plissé hordeur?

Plissé hordeuren houden insecten tegen, zoals alle hordeuren. Het fijne aan een hordeur is natuurlijk dat hij zowel insecten buitenhoudt, als frisse lucht binnenlaat. Ideaal voor in de zomer. Een plissé hordeur is gemaakt van geplisseerd gaas. Het is in feite een schuifdeur, hij gaat dus niet open van binnen naar buiten of andersom. Behalve dat dit ruimte bespaart, is het ook erg gemakkelijk in het gebruik. Het gaas is dermate fijnmazig dat er geen enkel insect meer doorheen kan komen. Het gaas rolt zich niet op wanneer je de deur open- en dichtdoet maar het vouwt zich in elkaar.

Atmyhome.nl hordeur

Wat zijn de mogelijkheden?

In principe heb je drie verschillende soorten plissé hordeuren, we noemen ze hieronder:

• Een gewone plissé hordeur. Deze is geschikt voor alle gewone deuren en hij kan op maat gemaakt worden.
• Een plissé hordeur geschikt voor een schuifpui. Ideaal als je inderdaad een schuifpui hebt en hij schuift heel gemakkelijk open.
• Een dubbele plissé hordeur. De dubbele plissé hordeur is bijvoorbeeld geschikt voor openslaande deuren of hele grote deuren. Een dubbele plissé hordeur heeft namelijk de opening/sluiting in het midden, wat het heel gemakkelijk maakt om naar binnen en naar buiten te lopen.

Waarom zou ik een plissé hordeur aanschaffen?

Zoals we al hebben uitgelegd houden plissé hordeuren alle insecten tegen en zorgt het voor veel koelte in je huis. Daar komt nog eens bij dat het belangrijk is om je huis goed te ventileren. Dat was altijd al zo maar met de coronapandemie is het zo mogelijk nog belangrijker geworden. Het is nu in ieder geval een aandachtspunt bij veel mensen. Plissé hordeuren zoals die van Plissehordeurenwebshop.nl, zijn hier uitermate geschikt voor. Je kunt meerdere keren per dag of de hele dag door ventileren, zonder last te krijgen van insecten. Een win-winsituatie kun je dus wel stellen.

Tot slot

Of je nu frisse lucht in huis wilt, insecten wilt tegenhouden of om gezondheidsredenen wilt ventileren of je wilt het allemaal, een plissé hordeur kan voor jou de oplossing zijn. Er zijn opties voor alle soorten deuren en ze kunnen op maat gemaakt worden als je van tevoren de maten even doorgeeft. Met plissé hordeuren maak je een einde aan die plakkerige zomeravonden en aan hordes vervelende insecten in huis. En het is nog goed voor je gezondheid ook.

About the author

Redactie

View all posts