Een nieuw huis afwerken of je huis renoveren: vergeet de binnendeuren niet!

Wanneer je een nieuw huis gekocht hebt of je bent je woning aan het renoveren, dan weet je vast wel hoeveel werk hier inkruipt. Het kost je enorm veel geld voor de materialen die je hiervoor nodig hebt, maar ook qua tijd is dit een echte investering. Je doet dan eerst de meest noodzakelijke dingen, maar hierbij mag je ook zaken zoals binnendeuren niet vergeten. Deze maken namelijk de look van je woning af en het geeft een persoonlijke extra toets aan je woning.

Waarop letten bij de aankoop van binnendeuren?
Wanneer je op het internet op zoek gaat naar binnendeuren, dan zien je dat er honderden verschillende modellen bestaan. Dit maakt de keuze natuurlijk niet makkelijker voor jou. Daarom hierbij enkele tips. Bedenk eerst voor jezelf eens wat de stijl is van je woning of welke stijl je zelf wilt uitstralen met je woning. Zo kan je bijvoorbeeld bij een moderne woning kiezen voor een glazen binnendeur en voor een meer landelijke woning voor houten binnendeuren. Binnen de houten binnendeuren heb je natuurlijk ook verschillende kleuren. Zo heb je bijvoorbeeld witte deuren, lichtbruine deuren… Ook dit kan je het best afstemmen op de rest van je interieur. Toch is dit een persoonlijke keuze. Het is bijvoorbeeld niet omdat je een modern huis hebt, dat glazen deuren een must zijn. Dit beslis jij! Je kan bijvoorbeeld ook perfect verschillende stijlen met elkaar combineren.

Daarna stel je het best een budget op. Hoeveel kan of wil je spenderen aan je buitendeuren. Daarna kan je een selectie maken in de aanwezige opties. Bekijk ook steeds de kenmerken van deze deuren. Worden ze snel vuil (heel belangrijk wanneer je kleine kinderen hebt), hoe poets je deze deuren, wat is de gemiddelde levensduur van deze deuren enzovoort. Vergelijk ook de gevraagde prijzen van verschillende bedrijven met elkaar. Daarenboven vergelijk je best ook de verschillende voorwaarden met elkaar: wat is de levertermijn voor de deuren, worden deze deuren ook geïnstalleerd voor deze prijs, of dat je hiervoor moet bijbetalen, kan je genieten van speciale kortingen enzovoort.
Wanneer je rekening houdt met al deze factoren, dan weet je op deze manier voor jezelf ook dat je zeker de beste deal gesloten hebt. Dan moet jij enkel nog maar de keuze maken van deuren waar jij je het beste bij voelt en die jij het mooist vindt.

 

About the author

Redactie

View all posts