Moderne, stijlvolle kinderkamers met Ferm Living interieurs

Scandinavisch interieur staat bekend om strakke, minimalistische designs en het gebruik van natuurlijke producten en vormgeving. Dat dit ook heel goed toegepast kan worden in de kinderkamer bewijst het Deens bedrijf Ferm Living. Het verschaft een modern en stijlvol alternatief voor de traditioneel drukke en soms zelfs schreeuwende behangen, vloerkleden en accessoires die je vaak in de kinderkamer aantreft. In plaats van overstimulatie van de zintuigen worden minimale patronen gebruikt en de lichte, zachte tinten geven een kalm effect.

Inspiratie voor Ferm Living

De eigenares van Ferm Living zette het bedrijf op toen ze in 2005, ongeïnspireerd door bestaande designs, besloot haar eigen behang te ontwerpen. Al snel bleek dat de ontwerpen ook anderen aanspraken. Meer en meer producten werden in de volgende jaren aan het assortiment toegevoegd, al naargelang ze items in haar huis identificeerde die ze wilde voorzien van een eigen, creatief uiterlijk. Bijvoorbeeld toen haar familie zich uitbreidde begon ze aan de kinderkamer producten. Het was al snel duidelijk dat de producten ook aansloegen bij het internationale publiek en inmiddels is er een wereldwijd netwerk van vertegenwoordigers en distributeurs.

woonkamer ferm living stijl

De naam Ferm Living is afgeleid van een Deense uitdrukking die haar grootmoeder vaak gebruikte als compliment om aan te duiden dat iemand ‘goed met zijn vingers’ is. En inderdaad zien de producten eruit alsof ze handgemaakt zijn. De kwaliteit en afwerking is uitzonderlijk en is een directe weergave van de passie en levensfilosofie van de makers:  simpel maar modern.

Kinderkamer producten

De kinderkamer kan volledig voorzien worden van een gestileerde maar toch vrolijke aankleding. De volgende producten zijn beschikbaar en in vele gevallen worden kleurcombinaties en ontwerpen doorgevoerd in de verschillende objecten:

  • Kussens in vele maten en vormen, zoals een langgerekte slang, of andere dieren vormen zoals uilen en beren. Stofmotieven zijn bijvoorbeeld Indianen (met afbeeldingen van wigwams en verentooien) of een wat meer abstract ‘feest’ thema.
  • Beddengoed, met gewatteerde dekentjes en dekbedovertrekken is er iets voor elke leeftijd.
  • Behang, waarvan sommige met erg originele motieven zoals robots en marionetten.
  • Decoratieve lampen voor aan de muur.
  • Opbergmanden van 100% organisch katoen.
  • Diverse accessoires zoals vloerkleden, jashaken, muurstickers, muziekmobiles, speeltenten enzovoort.

Of je nu een complete inrichting zoekt, of iets specifieks voor je kinderkamer interieur, bij Ferm Living ben je aan het juiste adres. Ook erg leuk voor een origineel cadeau!

About the author

Redactie

View all posts