Wat komt er kijken bij een internationale verhuizing?

Verhuizen is altijd net even iets meer werk en voorbereiding dan je van tevoren denkt. Maar wanneer je verhuist naar een ander land, dan moet er nog veel meer geregeld worden. Wellicht ga je verhuizen omdat je de liefde van je leven gevonden hebt in Zuid-Afrika, omdat studeren in Zweden goedkoper is of omdat de charme van Frankrijk je altijd al getrokken heeft. Waar moet je precies op letten wanneer je een internationale verhuizing voorbereidt?

Een aantal belangrijke punten bij een internationale verhuizing

De taal leren voordat je gaat verhuizen, dat is een tip die overal gegeven wordt. Veel belangrijker is het om te kijken naar de verplichtingen rond de (zorg)verzekering in het land waar je heen wilt verhuizen en de vraag of er een visum nodig is. Vergeet niet dat je je uit moet schrijven in Nederland voordat je verhuist, zodat je hier geen problemen mee krijgt. Veel mensen die voor het eerst verhuizen naar een ander land, willen hun inboedel meenemen. Heb je ooit een internationale verhuizing gedaan, dan weet je dat het vaak veel handiger is om in het nieuwe land spullen te kopen. Toch zijn er ook interessante mogelijkheden om je spullen over de grens te laten verschepen door een professioneel verhuisbedrijf.

Werk en woning zoeken

Er zijn veel bureaus die zich bezighouden met mensen die over de grens willen wonen en werken. Dit kost vaak meer dan het oplevert. Je kunt beter op zoek gaan naar mensen die al wonen in het land waar je heen wilt om daar informatie in te winnen. Een gouden tip voor mensen die werk zoeken in het buitenland is het zoeken naar internationale bedrijven. Deze stellen vaak minder eisen aan de taal en kijken eerst naar de opleiding die je genoten hebt. Dat is een handige opstap waarna je verder kunt kijken naar ander werk. Kijk bij het zoeken naar werk niet alleen naar de lonen die betaald worden, maar kijk vooral naar het salaris in verhouding tot de kosten voor het levensonderhoud, zoals de gemiddelde prijs van boodschappen en de kosten van de maandelijkse huur. Zo weet je namelijk precies hoeveel geld je nodig hebt.

About the author

Redactie

View all posts