Kaarsen maken je woning af

Als je eens alleen thuis, of met vrienden wil je het jezelf en je vrienden zo aangenaam mogelijk maken, je kunt dan het licht wat dempen om sfeer te maken en kaarsen aansteken.
Toch kunnen kaarsen veel meer bieden dan alleen maar licht, tegenwoordig zijn er veel geurkaarsen, die je in verschillende geuren, kleuren en maten kunt krijgen.

Voor je er een koopt
Als je voor het eerst een geurkaars koopt is het wel aangeraden om hem zeker 2 uur te laten branden, dit lijkt veel, maar is noodzakelijk om de bovenste laag te doen smelten en de kaars gelijkmatig te laten branden. Iedereen weet dat na een tijdje de geur echt sterk kan worden. De kaars van ruimte verplaatsen is dan ook zeker een optie. Als we gaan slapen en we doen de kaarsen uit staat we er eigenlijk niet bij dat er nog één stap is die we overslaan.
Nadat je je kaars hebt uitgeblazen kun je even wachten tot de lont volledig is uitgedoofd en niet meer warm is of rookt, moet je de lont weer in het midden van de kaas zetten, zo verminder je de kans dat bij een volgende aansteekbeurt er een onregelmatig smeltpatroon is. Vervolgens knip je de lont af tot enkele millimeters, dit zal ervoor zorgen dat de lont niet afbrokkelt, als je dit doet is het wel aangeraden om dit te doen met een lontenknipper, doordat je de lont enkele millimeters afknipt zal je vettige rook tegen gaan.

Kaarsen maken je gelukkig

Bij het kopen van een geurkaars kun je misschien ook eens kijken van welke olie men gebruikt maakt, je hebt namelijk etherische olie en synthetische. Bij synthetische olie wordt geproduceerd uit chemicaliën terwijl etherische olie wordt gemaakt op basis van planten.
Medicijnen worden dan vaak ook geproduceerd op basis van etherische planten. Neem nu bijvoorbeeld de citrusplant, als die staat te branden, zijn de kansen klein dat je ongelukkig zult zijn op dat moment. Die citrusgeur geeft een boost aan het aanmaken van dopamine in je hersenen, dopamine is ons gelukshormoon en geeft vaak het gevoel dat je iets bereikt hebt. Een tropisch gras genaamd vetiver zal er dan weer voor zorgen dat je de kalmte kan bewaren en helpt je evenwicht te houden

Combineren met andere dingen

Ruikt de geurkaars niet sterk genoeg? Dan kun je nog altijd kiezen om je geurkaars te combineren met iets anders zoals interieurparfums en geurstokjes, zorg er wel voor dat je even test en experimenteert met de geuren voordat je nare geuren uitkomt. Voldoende zuurstof is ook wel belangrijk, je huis moet dus ook nog voldoende circulatie bevatten van zuurstof om het leefbaar te maken, overdrijf hier dus niet in.

Geurkaarsen worden steeds populairder, hoofdzakelijk in de wintermaanden. De prijzen van geurkaarsen gaan dan ook de lucht in, een goeie geurkaars kan al snel 30 euro kosten. Voor de creatievelingen onder ons kun je je favoriete geurkaars dan ook zelf maken.

Bron: Woningfacts.nl

About the author

Redactie

View all posts