Jacuzzi ® spabad: buiten of binnen?

Een frisse duik in de zomer en een warm bad in de winter. De spabaden van Jacuzzi ® kunnen in beide behoeften voorzien, ongeacht de tijd van het jaar. En het is mogelijk om deze binnen of buiten te plaatsen. De vraag is waar de spa het beste tot zijn recht komt, want dat kan voor iedereen anders zijn.

Voordat tot de aankoop van een spa wordt overgegaan, is het aan te raden om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. In principe zijn de spa’s van Jacuzzi ® ontworpen voor buitengebruik, maar deze kunnen ook prima binnenshuis worden geplaatst.

Voor- en nadelen Jacuzzi ® in huis
Het is wel complexer om een spa in huis te plaatsen. De eerste stap is om het bad binnen te loodsen, wat door de deur niet lukt. De spa moet dus door het dak worden gehesen. Voor de tweede stap geldt dat een stevige ondergrond noodzakelijk is. Een spa die met water is gevuld weegt al snel tussen de 1.000 en 2.500 kilo.

Zijn er naast nadelen ook nog voordelen te benoemen? Jazeker! Wanneer de spa eenmaal binnenshuis staat is er volop privacy, iets wat niet gegarandeerd kan worden wanneer de Jacuzzi ® buiten staat. Het is tevens een pluspunt dat je jezelf niet hoeft te verplaatsen: na een lange werkdag is het meteen mogelijk om even te badderen. Vooral in de winter is dit prettig: je hoeft de kou niet te trotseren voor een warm bad.        

Voor- en nadelen Jacuzzi ® in de tuin
Er valt daarentegen ook een hoop te zeggen over de plaatsing buitenshuis. Het is weliswaar eenvoudiger om de spa in de tuin te laten hijsen dan in huis, maar dan is het wel zo fijn als dat in de buurt van het huis is. Er zullen weinig mensen zijn die een stuk door de kou willen lopen. Plaats de spa bij voorkeur onder een overkapping. Het voordeel hiervan is dat het bad schoner blijft (= minder onderhoud) en dat er meer privacy is.

Wat gezondheid betreft is het beter om een Jacuzzi ® in de tuin te gebruiken. De therapeutische effecten zijn buiten groter dan binnen. Dit heeft te maken met de temperatuur: wanneer die hoger is dan de temperatuur van het water, heeft dit een heilzame werking.

Binnen of buiten?
Als je na een vermoeiende dag graag snel in een warm bad stapt, gaat de voorkeur waarschijnlijk uit naar een spa in huis. Maar als je er geen ruimte voor hebt of er het maximale uit wil halen voor je gezondheid, is het weer beter om er een in de tuin te laten plaatsen. Ook is het goed om te bedenken met hoeveel personen je er tegelijk gebruik van gaat maken, om vooraf te kunnen overzien wat realistisch is voor je persoonlijke situatie.

About the author

Redactie

View all posts