Je huis verkopen doe je zo!

Je huis verkopen doe je zo!

Ben je van plan om je huis te verkopen? Dan zijn er veel dingen die ineens op je af komen. Dat is geen reden om in de stress te schieten. Hoewel een huis verkopen een emotionele ervaring kan zijn wanneer je hier langere tijd gewoond hebt, is het verkopen van een woning lang niet zo moeilijk als je denkt. Begin eerst met het bepalen of je een makelaar in wilt schakelen of dat je het zelf wilt doen.

Een makelaar inschakelen of zelf je huis verkopen?

Een verkoopmakelaar is een persoon of bureau die je werk uit handen neemt wanneer je je huis wilt verkopen. Een internetmakelaar doet vrij weinig en rekent daar ook relatief lage kosten voor, waar een traditionele makelaar elke stap in het proces van je over kan nemen. Deze makelaars rekenen opstartkosten en courtage, waardoor de makelaarskosten wél hoog uitvallen. In ruil voor deze kosten hoef je zelf nagenoeg niets te doen en weet je zeker dat de makelaar je vastgoed zo snel mogelijk wil verkopen tegen de best mogelijke prijs.

Heb je ervaring met het verkopen van huizen en kun je zelf goed teksten schrijven en foto’s maken? Dan kun je uiteraard ook zelf je huis verkopen. Zoek vooral de goede websites om je huis op te plaatsen en vergeet niet dat de sociale media een enorm bereik hebben. Grote kans dat de potentiële kopers naast Funda ook nog veel andere kanalen in de gaten houden bij hun huizenjacht.

Zorgen voor de maximale verkoopprijs

De meeste mensen willen niet hun huis zo snel mogelijk verkopen. Zij willen juist zoveel mogelijk geld voor hun woning krijgen én het huis redelijk snel verkopen. Laat van te voren een waardebepaling uitvoeren, waardoor je echt weet wat je woning waard is. Zorg er daarom voor dat alles netjes afgewerkt is, maar begin geen complete renovatie van een badkamer of keuken. Dat geld krijg je namelijk niet altijd terug bij de verkoop van de woning. Natuurlijk kun je wel letten op een aantrekkelijke styling als je je huis gaat verkopen. Zo is de kans groter dat een potentiële koper zich direct op zijn plek voelt. Een andere tip is het vergelijken van de makelaars om zo te besparen op de kosten. De kosten van de notarissen lopen ook sterk uiteen, maar aangezien deze vaak door de kopende partij gekozen wordt, heb je hier vrij weinig over te zeggen.

About the author

Redactie

View all posts