Denk aan deze zaken bij jouw verhuizing

Het moment is daar, je gaat lekker naar een nieuwer, groter en mooier huis. En een verhuizing naar een mooie stad is dan helemaal leuk. Met alles wat in deze stad te doen is en met bezienswaardigheden kan je bijna niet anders dan gelukkig verhuizen. Maar let op, het proces zal niet altijd even soepel gaan.

Als je gaat verhuizen zijn er een hele boel klusjes, taken en andere dingen die gedaan moeten worden. Hoe behoud je dan enigszins overzicht over alles? Dat kan heel simpel met een stappen plan. Daarnaast een paar handige tips en tricks die het een hoop stress zullen voorkomen.

Een verhuizing is namelijk een van de grootste oorzaken van stress, en dit is nadelig in vele relaties omdat het hier nog een stukje kan oplopen. Maar dit is te voorkomen. Ten eerste is een verhuisbedrijf altijd een van de betere opties. Met veel ervaring weten ze snel alles mee te nemen naar je nieuwe woning.

Maar eerst zal jij zelf ergens moeten gaan beginnen. Om er voor te zorgen dat alles goed verloopt, lees dan even het stuk hier onder. En met behulp daarvan kan het bijna niet fout gaan.

 

Het inpakken van de verhuisdozen

Met de verhuizing neem je uiteraard al je spullen mee. En dat zal ongetwijfeld een aardig wat zijn. Maar je hebt wel maar een bepaald aantal ruimte in de dozen die je hebt gehuurd. Zorg dan dat je er optimaal gebruik van maakt. En ook dat je dit georganiseerd doet. Anders kom je straks in je nieuwe woning en heb je geen idee waar alles moet.

Verhuizen

Om het jezelf makkelijker te maken kan je het gaan indelen op categorie. Dan kan je al het servies en alle glazen in een doos doen en in een keer in de keuken zetten. Maak gebruik van oude kranten om de breekbare spullen te beschermen.
Mocht je dan een doos hebben ingepakt. Zet er op wat er in zit. Maakt het uitpakken een stuk makkelijker. Probeer ook een lijstje te maken met welke dozen je hebt. Die kan je dan afvinken bij het inladen van de verhuiswagen.

Om nog even alles op een rijtje te hebben en onderdelen die nog niet besproken zijn, kan je het hier overzichtelijk nakijken:

  • Per kamer, ruimte of categorie indelen. (slaapkamer, keuken of badkamer)
  • Breekbare eigendommen beschermen met zachte lagen. (kranten, bubbelplastic of handdoeken)
  • Zware meubels demonteren en in stukken vervoeren. Dit maakt het lichter.
  • Markeren van de verhuisdoos

 

Van de oude woning naar de nieuwe

Om alles te verplaatsen is een verhuiswagen huren wel handig. Dit kan je doen bij een verhuisbedrijf Rotterdam. Meteen kunnen ze hulp bieden met alles mee nemen en de zware meubels tillen. In de verhuiswagen kan je alle dozen kwijt en meteen de rest van wat er in je woning stond. Mocht het nou zo zijn dat het niet in een keer kan. Is een aanhanger nog een optie voor de extra ruimte.

Binnenkort dus een verhuizing? Neem contact op met een verhuisbedrijf die jou graag wilt helpen.

About the author

Redactie

View all posts