12 weetjes over zonnepanelen

Zonnepanelen worden populairder en populairder en zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. De panelen wekken schone energie op, zijn duurzaam en zijn gemakkelijk in gebruik. Daarnaast levert het ook nog en leuke bijverdienste op. Kortom, zonnepanelen zijn over de afgelopen jaren goedkoper en populair geworden. Naar verwachting neemt deze populariteit de komende jaren niet af en dat heeft te maken met verschillende ontwikkelingen.

De eerste ontwikkeling is het verbeterd rendement. Zonnepanelen bestaan al enige tijd maar het rendement is pas de afgelopen jaren ├ęcht interessant geworden. Verder is ook het design sterk veranderd. Inmiddels zijn de zonnepanelen op technologisch gebied zo ver ontwikkeld, dat er meer tijd besteedt kan worden aan het design van de panelen. Tesla deed dat al en kwam met een zonnepaneel in de vorm van een dakpan. Helaas zijn de dakpannen (nog) niet hetzelfde als dat wij in Nederland gewend zijn en gebruiken.

Ook maakt de komst van superbatterijen het eenvoudiger voor particulieren om de opgewekte energie uit zonnepanelen op te slaan. Deze bestonden al enige tijd, maar vanwege de gigantische omvang, erg ongebruikvriendelijk. De batterijen hadden namelijk het formaat van een container. Later is dit teruggebracht naar de maat van een koelkast. Tegenwoordig zijn ze zo compact dat het gemakkelijk in een gemiddeld rijtjeshuis past.

Naast deze interessante informatie heeft Zonnepanelengids een leuke en informatieve infographic gemaakt waar 12 weetjes over zonnepanelen aan bod komen. Hierin kunt u onder andere lezen over waar zonnepanelen vandaan komen en waar de grootste zonne-energiecentrale van de wereld is gevestigd.

Zonnepanelen

About the author

Redactie

View all posts